zondag 6 april 2014

Dag 4, van Springfield naar Newton.

Nu dan het 2e deel van het verslag. Dat is van vandaag zelf. Het was weer een lange rit, dit keer van Sprngfield Illinois naar Newton Iowa. Dat maakt dat we inmiddels 3 staten hebben gehad: Illinois, Indiana en Iowa. Morgen komen we in Kentucky en overmorgen tikken we even Wyoming aan en rijden dan Colorado in.

Vanmorgen eerst wakker worden natuurlijk. Layla  ligt boven n de alkoof voorin, en ondanks wat protest elke avond gaat dat verder prima. Ze is zo moe als ze er in gaat dat ze eigenlijk bijna direct in slaap valt. Vanmorgen keek ik stiekem tussen de gordijnen door maar dat vond ze niet zo leuk. Beetje ochtendhumer.... Overigens, voor de ongerusten onder ons; er zit een vangnet voor de opening zodat ze er niet uit kan vallen. Top voorziening!:


Nadat we gewassen en opgepoetst waren zijn we richting Springfield gereden. Daar wilden we graag naar het oude gedeelte waar het geboortehuis van de eerste Amerikaanse president staat; Abraham lincoln:

                                       

Dit huis is eigenlijk nog helemaal in de originele staat, en je waant je echt als was je in 1860. 
Hier staan we allemaal voor het huis, zij het in twee keer:



Deze foto uit 1860 laat hetzelfde huis zien op dezelfde plek, wel apart toch?:


In het zgn "visitors center" troffen we een uiterst vriendelijke verkoper aan die de shop beheerde. Hij heette Lenny en al snel legde hij contact met ons. Hij was erg vriendelijk en we hebben even lekker geouwehoerd over Nederland, Amerika maar ook over de Civil War. Er lag een mooie collectie boeken en hij moest lachen toen ik hem zei dat ik gemakkelijk onze creditcard kon laten springen hier met zulke mooie dingen in zijn shop. Waarop hij zei: "be my guest". Hij zou willen..... ;)

Ik heb dan ook wel een aantal boeken gekocht. Mijn interesse in de Amerikaanse Civil War is groot, en ook in model doe ik daar e.e.a. aan. Goeie research dus. verder nog wat speldjes en een prachtige stropdas die het verloop van de Civil War weergeeft:



Vanaf Springfield zijn we richting Iowa gereden. Een lange en eentonige rit, maar het moet even. Wel een apart gezicht om deze eindeloze velden te zien waar straks de mais weer zal staan. Ook zie je veel kleine boerderijtjes waarvan je je afvraagt of ze van de mais en graan moeten leven:







Moe maar voldaan zitten we aan de koffie nu. Vroeg in het kribje om morgen weer een slag te maken. Dan gaat het richting Kentucky via Des Moines, Omaha, Lincoln (jawel!) naar Grand Island waar we weer een Koa gaan doen. Bijna 490 km zijn het, maar dat gaat lukken. We proberen vroeg weg te zijn zodat het niet heel erg laat wordt morgenavond.

Laterz!

4 opmerkingen:

  1. Hebben jullie een terugbreng Camper? Zulke lange ritten in het begin, leuk het geboortehuis van Lincoln gezien te hebben. Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker Ina, dit is een overbrenging van een nieuwe camper naar de verhuurlocatie, ook wel relocation special genoemd. Het zijn idd lange ritten, maar het mooiste deel van de route moet nog komen! Dank je!

      Verwijderen
  2. Hi Ronald en Wanda.
    Wij genieten er nu al van wat jullie allemaal zien.
    Echt geweldig. En nog her en der wat dingen verzamelen voor de hobby, kan niet beter, toch.
    We blijven jullie volgen.
    Fijne trip.
    Gr John en Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi John en Hanny,

      Bedankt dat jullie ons volgen, dat vinden we hartstikke leuk. Ja, een beetje vakantie en hobby door elkaar, moet kunnen tochj
      ?

      Stay tuned! En bedankt namens Wanda en mij!

      Grtz, Ronald.

      Verwijderen