vrijdag 18 april 2014

Dag 16, van Kanab UT naar Page AZ via Glen Canyon.

Zo, weer een dag vandaag. Nu zijn we niet alleen van plaats maar ook van staat verhuist. Betekent dat we nu geen 8 maar 9 uur verschil hebben met Nederland en dat wij 9 uur achterlopen op jullie.

We zitten nu in Page, en ondanks dat ze 6 wifi zones hebben op deze campground wil het niet goed lopen. Dus beperk ik de foto's vandaag omdat ik ze simpelweg niet geupload krijg naar Google blogspot.

De rit van vandaag was een korte van een kleine 2 uur, en de afstand was ook niet drastisch hoog:


We hebben genoten van de mooie omgeving maar ook van de tussenstops op wat punten. Een daarvan was een bezoekers centrum waar een kleine dinosaurus tentoonstelling was. Daar zijn we rustig wezen kijken en Layla vond 't ook leuk. et 2 dino boekjes onder haar arm vertrok ze vrolijk naar de camper, haar dag was weer prima!
Daarna zijn we richting Glen Canyon gereden waar de Glen dam ligt. Die wilden we graag bezoeken en hebben dat ook gedaan. Het is een iets kleinere dam als de Hoover dam en je mag er niet overheen. Er ligt een prachtige boogbrug van staal voor waar de weg naar page overheen loopt.
Bij de dam hebben we het visitor centrum bezocht, en heb ik nog een rondleiding gedaan in de dam, Wanda en Layla zijn naar de camper gegaan en hebben daar gegeten en dvd gekeken. Maar goed ook, want het was behoorlijk koud beneden in de dam.Alleen zo te zien als je de rondleiding doet:De Glen Dam van voren, met de stalen brug op de achtergrond:


En een warm welkom van de dames bij terugkomst:


Na het bezoek zijn we naar Page gereden wat er praktisch naast ligt. Daar de campground opgezocht, ingecheckt en weer terug gereden om wat kleine boodschappen te doen bij de plaatselijke Safeway. Zo rond 4'ren waren we terug op de campground. Even rustig gespeeld in de speeltuin waar we vlak bij staan, en daarna rustig gaan koken om daarna lekker samen buiten te eten. Net daarvoor was de kleine meid moe en heeft nog een half uurtje bij mij gezeten en hebben we ook nog een ijsje gegeten:Nu is ze lekker gedouched en zitten we samen een dvd te kijken. Ze gaat zo slapen en wij straks ook.

Morgen richting de grand Canyon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten