woensdag 23 april 2014

Dag 21, van Needles naar Barstow.

Hoi luitjes,

Vandaag een bijzonder rustige dag. Na het opstaan en opfrissen een bak koffie gedronken, met layla nog even over de campground gelopen en toen gaan rijden. Wat ons gisteren opviel was dat voor Needles de benzine een 3,50 dollar kostte, en in needles ineens 4,80! Vanmorgen schoot me te binnen waarom; de pomp voor needles staat in Arizona, in Needles 94 mijl verder) staat de pomp in California...... dus even teruggereden scheelde me 25 dollar op nog geen halve tank! Dank zij een oplettende echtgenote.


En nog iets wat opvalt; bij ons zit er ik-weet-niet-hoeveel belasting op een liter. Hier omgerekend nog geen 10 dollarcent per liter....... kunnen ze bij ons nog iets van leren!:


Zoals al gezegd, een rustige ongeveer 140 mijl lange rit die vrij eentonig is:


Ons doel is om begin van de middag in Barstow te zijn, als het kan wil ik nog wat treinen spotten in de buurt (Dagget) waar ik in 2011 mijn eerste filmpjes schoot. De rit:


Gaat over uitgestrekte wegen door de Californische bergen:


Met 60 mijl per uur loopt de motor lekker rustig met net iets meer als 2000 toeren:


Jullie zien dat we onderweg al aan de ruim 3400 mijl zitten, da's nu in totaal bijna 5500 kilometer. Best veel he?
Onze dame is verhuist naar de zit naast het gangpad. Reden is de felle zon en het risico van verbranden achter glas. Ze zit prima zo maar moet even wennen. Niet lang, overmorgen is het al over en uit:


In Dagget dat vlak bij Barstow en onze Koa ligt installeer ik onze camper langs de kant van de weg, en zet mijn statief en toestel klaar bij deze overgang:Al snel dienen zich de eerste treinen aan, tenslotte hadden we er onderweg hioer naar toe al genoeg gezien:


Na een stuk of 4 treinen houdt het ineens op.... vanaf een uur of 3 (ik zat al een uur) duurt het en duurt het..... na een kop soep en koffie hou ik het om iets over 4'en voor gezien, er komt niks meer. Het zal zijn reden hebben, maar toch vreemd. Dit is een van de drukst bereden lijnen in deze buurt:


We waren al ingecheckt op de Koa, dus rijden we terug, zetten het spul op de plek en lopen met Layla nog even naar de speeltuin en blijven daar even:En bij de camper die we op een mooie plek vlak bij de 2011 plek hebben staan:


Kabels naar buiten en lekker aan de picknick tafel internetten. Dat hebben ze bijna allemaal goed voor elkaar hier:


De dag zit er weer op. De kleine dame slaapt, wij zijn al voorzichtig aan het inpakken. Morgen de laatste rit naar Pomona, en overmorgen naar de verhuurder.

Later!

3 opmerkingen:

 1. nog 1 laatste rit en dan lekker met de auto
  dan nog heel even en dan komen jullie al weer lekker thuis
  veel plezier nog groetjes van ons
  ( bijna iedereen hier thuis volgt jullie blog zo leuk vinden ze het )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, leuk dat ze allemaal volgen! Ja, nog een paar dagen. Morgen inleveren, auto ophalen en Los Angeles onveilig maken. Gaat goed komen!

   Verwijderen
 2. haha gaan jullie LA maar lekker onveilig maken
  ik heb vanaf morgen 2 weken vakantie dus ik ga het bij erik onveilig maken

  BeantwoordenVerwijderen