maandag 14 april 2014

Dag 11, van Cortez naar Goulding, Monument Valley.

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer! Gisteren kreeg ik simpelweg geen goede verbinding, net als mde rest van de camping waar we stonden. Dat was in Goulding Monument valley. En waarlijk, wat een mooie plek daar! 

Maar goed, gisteren hebben we de route aangepast en hebben gekozen voor Monument Valley en Four Corners. Dat laatste is net zoiets als ons eigen 3-landen punt, maar hier komen 4 staten bij elkaar.
Het routekaartje ziet er dan zo uit:


Dus zondagmorgen eerst maar eens gaan rijden. Cortez was nog niet heel druk, en met dat we er bijna uit waren zagen we een Wallmart. Dat blijft onze favoriet omdat ze simpelweg alles hebben wat je nodig hebt.
Snel naar binnen omdat we nog wat kleine dingetjes nodig hadden, maar dat werd toch meer dan 1,5 uur. Nog wat kleding gekocht en slippers. Ook wat lijm want mijn schoenen gaan los en moeten geplakt worden. Verder natuurlijk nog de gewone boodschappen:


Al snel begon het wat te regenen. Eigenlijk is het de hele dag wat druilerig geweest:


Het eerste stuk was richting Kayente, via Four Corners. 


'T is niet zo heel ver, een kleine 40 mijl:


En dit is Four Corners:


Four Corners is een soort drielandenpunt zoals bij ons, alleen hier zijn het geen landen maar staten. In dit geval 4 stuks te weten Utah, Colorado, Arizona en New Mexico. Elke kant vertegenwoordigd een staat en heeft een bijbehorend blok met gedenkplaat.
Hier een stuk van de algehele gedenkplaat bij de ingang:


En een van de 4 marmeren blokken, deze is van New Mexico:


Maar eigenlijk is FC een grote verkoopstand van de Navajo indianen die dit gebied toebehoort. Zij verkopen hier voornamelijk sieraden aan toeristen. Een bron van inkomsten, want erg rijk ziet het er allemaal niet uit in deze contreien:


En eigenlijk hebben we het al vrij snel gezien en gaan weer richting camper. Daar begint het vreselijk hard te waaien, de kleine meid vind het prachtig!:


Snel door naar onze bestemming; Monument Valley. over de nu wel bekende stukken weg:Dan begint het hard te waaien als we in de buurt van Kayenta komen. Het zijn steeds stukken met kleine zandstormpjes. Dat gaat een tijd goed totdat Wanda waarschuwt; het scherm! En bang! Daar gaat het opnieuw........ ik zet snel de camper aan de kant maar daar is eigenlijk geen ruimte voor. We stappen snel uit maar door de harde wind lukt het niet het scherm opgerold te krijgen. Ik probeer iemand te laten stoppen maar die rijdt doodleuk door. Mmhhh.... Dan even wachten, wind wordt minder en snel krijgen we nu het scherm naar beneden om het opnieuw opgerold te krijgen. Wat bijna mis gaat want Wanda is niet zo groot en sterk. maar het lukt, we zijn tenslotte bijna ervaringsdeskundige! Het moet trouwens een verdomd sterk doek zijn, want het is nog gewoon heel..... gelukkig maar, als het echt mis gaat laat ik het liever kapot waaien dan dat een van ons zijn vingers afklemt:


Wel zien we al voorzichtig wat verandering in het landschap komen:


Bij kayente gaan we rechtsaf richting Monument Valley:


Wat we al snel tegenkomen. Dit is mooi! Ik stop even en moet dat op de plaat vastleggen. En Wanda ook....:


Daar komen ze, de rode rotsen in het schitterende landschap:


Ik weet, het mag niet. Maar ik doe 't wel en het levert mooie plaatjes op:


Bijna bij het eindpunt slaan we linksaf richting Goulding. Rechtsaf doen we morgen, daar zit op 4 mijl afstand het bezoekerscentrum van Monument Valley:


De weg naar de camping loopt over een smal weggetje, en het wordt steeds mooier:


En inderdaad, het is geweldig daar. je staat letterlijk tussen de rode rotsen. Ik zet de camper weg, sluit 'm aan en klap een stoel uit; het is mooi geweest voor vandaag!:


En als je zo'n uitzicht hebt bij je camper deurtje, wat wil je dan nog meer?:


Layla laat zich steevast slecht fotograferen, maar na een minuutje of 15 is het toch raak en maak ik deze plaat. Ik vind 'm helemaal top!:


En nog eentje van de avondzon. Mooi he?


Door de slechte wifi heb ik pas vandaag, maandag dus, dit verslag online kunnen zetten. Hoop dat het zo goed is, op naar dag 12!

Grtz, Wanda, Layla en Ronald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten