woensdag 9 april 2014

Dag 7, van Cheyenne naar Denver.

Moi moi luitjes,

Vandaag was een redelijk rustige dag. Na de lange rit van vandaag hebben we vandaag niet veel gepland. De morgen begon eerst met een rustig ontbijtje, daarna heeft Wanda de was gedaan en ben ik met de kleine meid naar de speeltuin gelopen waar ze zich prima vermaakt heeft. Welverdiend na die rit!:



Nadat we klaar waren met alle werkzaamheden zijn we rustig Cheyenne in gereden. Daar is verder niets te doen, wel troffen we daar in een park nog een van de Big Boys aan, de 4004. Snel ben ik uit de camper gesprongen en heb een paar foto's van de loc gemaakt. Ook snel een paar met de zelfontspanner op statief omdat Wanda en Layla nog in de camper zaten:


Bijzonder omdat ze er al staat vanaf 1968 toen de UP haar doneerde aan de stad Cheyenne (met bijna 500.000 mijlen onder haar wielen). Bijzonder, en ik was verheugd er even gestaan te hebben.
Verder ziet het er daar gewoon Amerikaans uit:



Vandaar richting Denver gereden, met een ontzettende zijwind:



Ergens op de route klapte ineens het scherm los dat we aan de camper hebben zitten:


We hadden het nog niet gebruikt en het zat dus (dachten we) netjes vast zoals afgeleverd. Alles was gecontroleerd zeiden ze..... Snel de camper langs de weg gezet, maar probeer maar eens met een harde wind precies onder dat scherm zo'n ding weer binnen te krijgen. Met veel moeite en op een moment dat de wind wat ging liggen hebben we het scherm weer ingedraaid gekregen. maar daar moet op het afleveringsadres eens goed over gebabbeld worden. Er zijn nog wel meer dingen niet goed, o.a. de TomTom. Die is zeker de laatste 2 a 3 jaar niet meer bijgewerkt en daardoor rijden we nogal eens mis of moeten we de weg vragen. Maar goed, is van later zorg.

Verder richting Denver zie je dan ineens de Rocky mountains opzij van je opdoemen..... met sneeuw uiteraard. Mooi he?:



We wilden in Cheyenne trouwens naar een soort outdoor / outlet shop maar die was niet helemaal wat we ervan dachten. in Denver zaten wat Western shops, dus was dat de bestemming van de middag.
Rond 4 uur arriveerden we daar, en het was een heel aardige Western shop:


We hadden afgesproken (vooraf) dat we voor Kilian en mij 2 Stetson hoeden zouden meenemen voor bij de Edsel, en ik wilde daar graag een westernhesje met bloes bij. We zijn uiteindelijk geslaagd, zelfs Wanda. Die heeft een erg mooie blouse gekocht. De foto's van ons beide staan op mijn telefoon, maar die wil niet op wifi hier. Even geduld nog dus ;)

Vanaf de shop daar zijn we door een druk (avondspits)Denver naar Strasburg gereden waar de Koa zit voor vandaag. Dat leverde met de laagstaande avondzon nog een mooi plaatje op:


Na inchecken snel gaan koken, het was uiteindelijk ook al  een uur of 7 geweest. We hebben lekker gegeten, even een tekenfilmpje gekeken en de dag was weer voorbij.

Morgen meer, rijden we via Denver naar Pueblo. Daar doen we de Koa aldaar, en dan gaan we de onderste Rocky Mountains in!

Grtz, Wanda, Layla en Ronald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten