vrijdag 4 april 2014

Dag 2, van hotel naar Middlebury. De eerste dag!

Zo, de eerste dag zit er al weer bijna op. We staan nu op de KOA in Elkhart, ook wel Amish country genoemd. Die hebben we ook al gezien met hun paard en wagen. Wel knap dat ze zo door het verkeer durven.....:Wat hebben we gedaan tot nu toe? Gisteren kon ik geen foto's plaatsen, dat lukt niet met de tablet. Nu met internet en m'n 10 inch pc'tje lukt dat wel.

Gisteravond waren we eigenlijk allemaal behoorlijk stuk. Het was ook best een heel lange dag. Nadat we wat gegeten hadden in een restaurantje net naast het hotel dachten we dat de kleine dame wel moe zou zijn... maar nee, die was nog behoorlijk wakker en hyper. Duurde toch even voordat ze echt moe werd, en zo rond kwart over 9 lagen we allemaal lekker te slapen. Moest ook wel, want om half 6 moeten we er weer uit.
Vanmorgen zijn we door een touringcar opgehaald. Vanuit meerdere hotels, dat wel. Wij waren de laatste en we zouden met ruim 60 man moeten zijn, en het waren er maar 37. Nou ja, dat zal ons een biet zijn, als we er maar komen toch? We rijden dan ook rond 06.45 uur plaatselijke tijd weg van het Best Western hotel. Na een goeie anderhalf uur houden we een korte stop:We zijn dan zo rond 10 uur bij de camperfabriek. Daar staan ze al klaar voor ons, de meeste in de 27-31 foot klasse. Naar later blijkt krijgen we die dan ook mee. Hieronder staat ze, in het midden:


Na een presentatie van een uur plus het nodige papierwerk zijn we begin van de middag zover dat we kunnen gaan rijden. Het gaat dan van Middlebury waar de fabriek staat naar Elkhart. Daar gaan we naar de plaatselijke Walmart die daar zit.Uiteraard had elke andere supermarkt het kunnen zijn maar we willen daar heen omdat we ook een autostoel voor Layla moeten hebben. De wet blijkt in de States in de meeste staten behoorlijk aangescherpt te zijn waarbij Californië zover gaat dat ze daar kinderen tot 8 jaar in een stoel cq verhoger willen hebben.
Na vertrek bij de Walmart rijden we door Elkhart. Het is allemaal een beetje mistroostig, en we zien veel rotzooi en trailers, maar ook veel slecht onderhouden huizen. Het moet hier economisch niet geweldig zijn. Maar goed dat we wat dollars achterlaten hier:


Specifiek voor veel Amerikaanse steden en dorpen zijn de mooie watertorens, ook Elkhart heeft er eentje:


Zo, we hebben het eten op nu, en we gaan ons inrichten. Straks lekker slapen maar eerst een lekker wijntje. Dat hebben we wel verdiend.

Morgen meer, dan maken we de eerste grote afstand van Elkhart naar Springfield. Specifiek die plaats omdat ik daar graag het geboortehuis van Abraham Lincoln wil zien, en omdat we langs Decatur komen waar ik een kitje van een 1:25 Edsel op moet halen.... jawel, de hobby wil ook wat. Op tijd opstaan in ieder geval, het is een goeie 480 km rijden.

Morgen meer!

Wanda, Layla en Ronald.

3 opmerkingen:

 1. hey leuk om dit zo te kunnen volgen met jullie. .
  hoe is het weer daar eigelijk?
  hier in nl was het de afgelopen dagen behoorlijk mooi weer maar begin nu wat minder te worden. .
  laat nog eens een keer wat horen
  heel veel liefst en dikke kus en knuffel voor layla
  groetjes van mij en erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi meid,

  Ja fijn dat je het zo kunt volgen he? Alles gaat goed en inmiddels staan we op de Koa in Springfield. Ietsje warmer met een heerlijke avondzon.

  Later!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi allemaal
  ja zeker fijn dat ik het zo kan volgen
  en fijn dat het bij jullie ook wel goed weer is
  hoe verloopt de reis tot nu toe?

  wel jammer dat het skype vandaag niet door gaat kilian had mij gevraagtvof ik ook kwam maar dat dat niet meer hoefde wand julie hebben geen goeie verbinding jammer .
  hoopelijk kunnen we dat snel een keer
  en mist layla mij? of graagt ze daar niet naar. ..

  spreek jullie snel weer
  lieve groetjes van mij en erik

  en fijne vakantie toe gewenst door de ouders van erik

  BeantwoordenVerwijderen