zaterdag 26 april 2014

Dag 24, van LA naar San Diego.

Moi moi,

Vandaag zijn we naar San Diego gereden. Maar eerst vanmorgen op tijd opgestaan. De nacht was rustig, Layla heeft heerlijk geslapen in het grote kingsize hotelbed. Wanda Heeft een deken gehaald waarmee, als ze ingestopt is, lekker ligt en niet uit bed kan vallen:


We hadden wel een koffiezetter maar die koffie is niet echt te pruimen. Daarom ben ik na het douchen en aankleden eerst maar eens naar de MacDonalds naast het hotel gelopen. Het is verbazingwekkend hoe druk het om een uur of 9 dan is, er staat een file voor de Macdrive en binnen was het spitsuur. Snel 2 bakken koffie en wat "pancakes" besteld, 6 stuks. Voor nog geen 6 dollar, wat wil je nog meer? Ze waren nog lekker ook:


Daarna de boel ingepakt, uitgecheckt, auto ingepakt en gaan rijden. De weg naar San Diego eerst via de Highway en Interstate, daarna een stuk Highway 1 gedaan, net als in 2011.. Langs deze loopt ook nog eens de oude Santa fe surfline die nu bereden wordt door Metrolink.


Op een gegeven moment zitten we op een stuk met 8 banen...... dan moet je wel opletten, ondanks wat tante Garmin zegt:


Op een gegeven moment besluit ik willekeurig van de Interstate af te gaan, wil eigenlijk een stuk highway 1 doen. Die loopt door van LA naar SD dus zou het mooi zijn dat we ook die af kunnen strepen. Zo komen we in Laguna Beach terecht:


Deze dus:


Laguna Beach is eigenlijk voor de rijken zo te zien, en het centrum is een beetje te druk en gek, dus rustig rijden we door:


U ziet, onze kleine dame vindt 't allemaal best:


Net zo'n beetje aan het eind van dit stadje komen we ineens langs een echte originele jaren 50 auotdiner!:


Tja, uiteraard moeten we daar even kijken, en aangezien het al een uur of 1 is geweest bsluiten we hier even te lunchen. Voor de zaak staatn 4 mooie oude klassiekers waaronder deze Buick:


"Ruby's Autodiner" heet het. En het ademt aan alle kanten de jaren 50 sfeer, van interieur maar ook bediening. iedereen loopt er echt bij alsof ze zo uit de fifties komen, echt super mooi:


Zelfs de menukaarten zijn helemaal in stijl:


En eten met dit uitzicht, oude auto's en de oceaan, wie wil dat niet?:


We hebben beide een heerlijke hamburger besteld, en voor Layla kip vingers. Met een beetje patat van ons laat ze zich dat lekker smaken. Ook onze hamburgers zijn erg lekker:



Voor 1,50 dollar een ijsco na, tja, dat kan ik niet weerstaan. ook Wanda en Layla niet:



Als het op is betalen we en lopen weer naar de auto. Maar natuurlijk nog wel even op de foto met de Buick:


En met een laatste blik:


Gaan we weer op weg, en Layla zwaait er lustig op los met haar Amerikaanse vlaggetje dat ze vorige week gekregen heeft:


Een echte patriot wordt het. Zo rijden we nog door wat kleine plaatsen heen richting San Diego:



Met mooi weer en een oceaan die prachtige golven maakt:



En zo zijn we rond een uur of 4 daar waar we zijn moeten, ons hotel. Dat heb ik vanmorgen geboekt in LA, wel zo handig. Na de gebruikelijke incheck en gesleep met tassen zijn we op onze kamer met wederom 2 kingsize bedden. We kijken nog even tv en Layla vindt dat ze even lekker moet komen kleffen, en dat mag!:


De dag is klaar, morgen SD in, en maandag verder in LA.  Eens even kijken wat we nog gaan en kunnen doen.

Later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten