vrijdag 1 april 2016

Dag 12; van Roswell naar Albuquerque

Hallo luitjes,

Daar zijn we weer. Eerst nog een foto van gisteravond, er was geen speeltuin bij die camping en dan moet je van de nood een deugd maken nietwaar? Met een bal kom je al een heel eind en we hebben leuk gespeeld met zijn 3-en:


De dag begon vandaag koud... erg koud. Toen ik in korte broek terug kwam van de douches heb ik eerst maar eens een lange broek aan gedaan. Ook een vest was niet geheel onnodig. Ontbeten, koffie gedronken en gaandeweg de morgen begon het te regenen (had het in de nacht ook gedaan).

De route hebben we niet gedaan zoals oorspronkelijk gepland:


We zouden vanaf Roswell de 30 nemen richting Fort Sumner en dan de 84 naar Santa Rosa. Daar is een soort automuseum, maar bij nader inzien gezien de tijd maar ook het weer dat ineens omsloeg hebben we besloten toch maar rechtstreeks van Roswell naar Albuquerque te rijden. Scheelt toch een 60 mijl. Wel jammer maar achteraf gezien de juiste keuze.

Zoals al gezegd sloeg het weer vanmorgen aardig om. Dat gebeurde na ons bezoek aan het Ufo museum. Daarover eerst meer.
Vanaf de camping was het enkele mijlen naar het museum en het regende inmiddels flink:


De eigenaresse van de camping had ons verteld waar we konden parkeren maar bij het museum bleken voldoende (en ruime) plekken voorhanden. De camper geparkeerd en naar de ingang gelopen. Tegen aftikken van 5 dollar per persoon mochten we naar binnen. Geen geld toch?:


Binnen eerst in de hal maar even samen op de foto met de eerste alien:


Daarna volgde een opsomming van gebeurtenissen die zich vanaf 1947 voorgedaan hebben. Men laat het aan de bezoeker of het waarheid is of niet, feit is wel dat vanaf die tijd er 4 verschillende officiële verklaringen afgegeven zijn door de Amerikaanse regering...... niet echt een solide gegeven dus en voer voor allerlei theorieën.
Layla maakt het niks uit en wil wel graag op de foto met een groep aliens plus ruimteschip die midden in de hal staan:


Dat is het feitelijk ook; een grote hal met middenin een filmzaal en daaromheen de expositie met verschillende onderdelen. Er omheen nog een archief, bibliotheek, hall of fame en een gift shop. 

Wanda zet de kleine meid nog even op de plaat met een wat kleinere alien. Mhhh...... groot zijn ze niet:


Ook in de hal een opstelling van de originele "the day the earth stood still" film. Als je ervoor staat begint het figuur net als in de film geluid te maken en zijn oog licht op:


Her en der staat wat opgesteld, zo ook dit hier. Het zijn impressies van artiesten naar voorbeelden uit boeken en films:


Deze is bijvoorbeeld uit de film "Roswell" uit 1994. Mooi nagemaakt en Layla poseert graag even bij dit bizarre tafereel:


We lopen terug richting ingang en slaan dan linksaf de bibliotheek in. Daar hangt een mooie plaat:


Hier een overzicht van die bibliotheek:


Als we eruit lopen krijgt Layla van een van de dames die daar werkt een envelop met daarin verschillende kleurplaten, een puntenslijper, potlood en krijtjes. Leuk hé?
Ook in de gangen er tussen veel vitrines met speelgoed, verzamelspul, etc. U ziet, de belangstelling is er al:


Overzicht vanuit de achterkant van de hal. Links en rechts de gangen naar de ingang waar de expositie's zitten en in het midden de filmzaal met daarvoor het ufo-tafereel:


En na goed anderhalf uur heb je het museum wel gezien. We hadden het niet willen missen, leuk is het zeker. Als we buiten komen wacht ons een nog grotere verrassing; het sneeuwt! Gisteren stralend mooi weer, vandaag stervenskoud. Het kan hier allemaal: 


Het bewijs dat buiten Roswell op de grond ligt:


Hier besluiten we vanwege de tijd en vooral het weer om de route in te korten. De snelheid ligt nu gewoon lager, we hebben een nieuwe camper bij ons en die moet wel heel blijven. net als wij zelf trouwens. 
Eerst nog even wat boodschappen en de tank volgooien, ook niet geheel onbelangrijk. Het gaat er bijna net zo snel uit als dat je het erin kiepert. Voordeel is wel dat je voor een euro of 50 gewoon een 120 liter peut hebt... kom daar bij ons maar eens om.

Zo halverwege klaart het wat op maar blijft het koud. In het plaatsje Vaughn stoppen we (is ongeveer halverwege) en maken een lekker soepje. Ronald schiet nog even naar buiten om wat foto's te maken:


De economie heeft hier harde klappen gehad want zo'n beetje alles wat ik zie zit of dicht of is in deplorabele staat.... we hebben in Nederland nog niet veel te klagen met wat we hier in de zuidkant van de States aantreffen.
We rijden verder en komen veel moois tegen, waaronder deze Ford pickup truck. Hij staat te koop.... zullen we? Nee! Doorrijden:


Dit beeld is typerend, leegstand, rommel, kapot, verroest......:


Na Vaughn begint het zowaar op te klaren en af en toe breekt de zon door:


Als we de I-40 weer oprijden richting Albuquerque is het mooi weer geworden en kunnen we lekker doorrijden:


En er zitten mooie stukken tussen, vanaf Moriarty tot aan de afslag voor de camping slingert de I-40 zich tussen mooie heuvels door:


En zo zijn we net voor vijven in Albuquerque:


En rijden naar de KOA die op een 300 meter vanaf deze afslag ligt. Een leuke KOA die het erg druk heeft. We hebben niet gereserveerd en hebben geluk, er is nog plek. Daar worden we naartoe geleid door een persoon van de KOA in een golfkarretje. Snel sluit ik elektriciteit en water aan en maak voor de telefoon en laptop snel de wifi verbinding in orde (ook elke keer weer een soort Russische roulette.....).  Dan loop ik met Layla even naar de speeltuin (klein maar leuk) om even stoom af te blazen bij Layla die een paar uur stil heeft moeten zitten. Wanda maakt wat te eten in de tussentijd zodat we met zijn drieën samen kunnen op tijd kunnen eten.

En zo zit deze dag er alweer op. Mooie rit, leuk museum. Morgen geen grote plannen en een korte rit. Een rustdag dus die we mooi even benutten. De eerste 2350 mijl ofwel 3760 kilometer zit er alweer op!

Latersss!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten