zaterdag 2 april 2016

Dag 13; van Albuquerque naar Gallup

Hoi luitjes,

We zijn weer een dag verder in de grote 2016 trip. De route vandaag:


Eigenlijk een heerlijke rustige dag. Na het opstaan (wat al later was dan we tot nu toe gedaan hebben) eerst op gaan frissen. Daarna hebben we rustig ontbeten, tegenwoordig hebben we een grote bak aardbeien en doen lekker geroosterd brood met aardbeitjes en een beetje suiker.Ze zijn erg lekker hier, weet niet waar dat aan ligt. Misschien laten ze ze wat langer groeien want ze zijn ook flink van formaat. Een beker chocomel of sinaasappelsap en een bak koffie en een mens kan er weer tegen.

Rond half 10 zijn we gaan rijden. Daarvoor nog met een stel gesproken die een prachtige oude Ford uit 1941 bij zich had. Later bleek dat ze nog een oldtimer bij zich hadden, een mooie Chevrolet El Camino. Te koop..... we hebben er al twee:



Nog even met de mensen gepraat aan wie deze auto's toebehoorden. Ze waren aan het verhuizen, kwamen uit Los Angeles en gingen verhuizen naar Texas. Ze hadden daar zo vertelde de vrouw een 10 acres om een huis op te bouwen. Economisch was het daar beter volgens hen. Zo gaat dat dus in de States.

Na vertrek eerst gaan tanken, daarna de I-40 weer op. Al snel stonden we stil omdat we van 5  naar 1 rijstrook moesten vanwege werkzaamheden....... tja, dan loopt het vast. Heel lang duurde het allemaal niet en na een 20 minuten liep alles weer vlot door:


De I-40 gaat hier door mooi landschap. We komen weer dichter richting het westen en dat is goed te zien. Het weer werkt ook goed mee vandaag, nog wel frisjes maar al wel lekker veel zon:


Gallup is nog een stuk rijden.... Flagstaff komt verderop deze week voorbij:


We rijden fijn door en komen weer de mooiste landschappen tegen:


En de kleine dame vermaakt zich wederom prima!:


Al een aantal dagen zie ik langs de wegen die we gepasseerd zijn diverse keren de Subway reclameborden. Ik zeg dan ook tegen Wanda dat, als ik vandaag nog een keer dat bord zie, ik stop om zo'n lekker broodje te halen. Zie het verslag van de laatste dagen van onze 2014 vakantie. En zie, wat gebeurd er? Zo rond half 1 komt inderdaad het bord voorbij en tja, dan moet je je wel aan de afspraak houden, nietwaar? En zo geschiedde. Ronald haalt 2 lekkere 6 inch broodjes voor 11 dollar 78:


En ook Layla vind de broodjes erg lekker:


Bij de Subway. Het was er lekker druk:


Als ze op zijn kun je met de servetjes natuurlijk leuke hoedjes maken. Kijk eens opa!:


Aangezien de magen nog een beetje blijven knorren haal ik er nog 1 voor 6 dollar en ook die hapt lekker weg. Leve de Subway! En de portemonnee.....

We rijden verder en genieten van de mooie dag. Op een gegeven moment, zo'n 50 mijl voor de eindbestemming, ga ik van de interstate af en neem de parallel gelegen oude route 66 om wat meer te kunnen zien. Dan kom je al snel langs dit soort louche garages waar je zeker je auto niet achter wilt laten:


Als liefhebber zie je snel afwijkende zaken. Zo ook hier waar een stuk spoor wel zo verzakt is dat ik het toch vast moet leggen:


Het kan ook alleen maar hier denk ik dan.
Daar sta je dan..... in de middle of niks:


Op een geven moment komen we langs deze plek:


Je zit hier in Navajo land en dat is aan de namen goed terug te zien. Iyanbito heet het. Een afslag net bij een spoor overgang. Ik mag van Wanda even wat foto's schieten en dat worden er gauw een 380 stuks in 25 minuten.... op de sportstand doet de Canon 550D die we in 2011 aangeschaft hebben prima en supersnel zijn werk. 2 foto's wil ik toch laten zien. Foto 1 van een Westbound:


En foto 2 van een Eastbound:



Als een volleerd spotter schiet Wanda nog een mooie video vanuit de camper terwijl ik bij de overgang sta te fotograferen.. Gekke opa zegt Layla...

We rijden verder richting Gallup waar de eindbestemming ligt. We rijden nog naar het Red Rock park (niet te verwisselen met het Red Rock State Park) wat op onze lijst stond maar dat viel echt zwaar tegen en is meer een soort paarden park voor de zomermaanden. Helaas. Gallup dan maar:




En Layla? Die vind alles best en blijft lachen:


Inmiddels is het half 10. Het is me toch gelukt om een verslag te maken. Het internet / wifi is hier gewoon niet van wat we thuis gewend zijn. Voor het eten werkte alles prima, na het eten weer gezeik. Het verwijderen van een ingebakken McAfee in Windows 10 brengt wel verbetering maar doordat de camping hier vol staat nu zal de wifi er zeker niet beter op worden.

Morgen weer verder, dan staat het Petrified Forest op het programma. Dat wilden we al in een eerdere vakantie maar kwam er niet van. Nu ligt het mooi op de route en kijken we er naar uit om het versteende bos te zien!

Latersss!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten