maandag 18 april 2016

Dag 28; van Astoria naar Seattle

Hallo luitjes,

Vandaag (zondag) naar Seattle! De route:


Dit is dus de gewijzigde route, oorspronkelijk waren het 2 dagen over Port Angeles. De camping is Astoria was geweldig en Layla heeft er genoten. Zo moet het zijn!

Eerst hebben we vandaag aan de overkant Fort Stevens state park bezocht. Tegenover de camping lag de inrit dus heel ver rijden was dat niet. Onderdeel van dat park is Battery Russel en een scheepswrak genaamd Peter Iredale, vergaan in 1903. Er is niet veel meer van over maar dat kan ook niet anders na 113 jaar......:


Het is erg mooi strandweer en dat is te merken. Het is gezellig druk, mensen spelen, vissen, lopen met de hond, vliegeren, kortom genoeg te zien. De dames poseren nog even voor een mooie oceaan:


We rijden daarna verder door het park richting Battery Russel. Dat is een bunkercomplex dat gebruikt is vanaf begin 1900 tot 1944:


We lopen er rond en maken foto's. Layla vind 't allemaal wel erg spannend, al die trapjes en hokjes in het donker.
Een eindje verder ligt het Fort Stevens waar het park naar vernoemd is. We besluiten daar nog even rond te gaan en het even wordt gauw 2 uurtjes. Het zijn de overblijfselen van een groot complex. Hier blijkt in WW2 het eerste contact geweest te zijn met de Japanners en wel een beschieting van een onderzeeër op het fort op 21 Juni 1942. Historisch gezien dus een belangrijke plekDe oorsprong van het fort ligt in de Civil War van 1861 tot 1865. Lincoln was bang dat deze monding van de rivier de Columbia aangevallen zu kunnen worden door de Zuidelijke, en hij liet dit fort (althans de oorsprong) hier aanleggen. Ter ere daarvan heeft men een mooie replica gemaakt van een kanon uit die tijd:


We lopen het complex over wat uit meerdere delen bestaat. Aan de zijkant staan 2 kanonnen die een sterke gelijkenis hebben met exemplaren van een slagschip:


Het uitzicht is erg mooi daar:


Er is nog een klein museum bij waar we wat souvenirs kopen (ter ondersteuning van het onderhoud daar) en verder nemen we wat info in ons op. Layla krijgt nog een mooie pen en als dank poseert ze voor een granaat die daar gebruikt werden. U ziet, niet de kleinste exemplaren:


We lunchen nog even, gaan tanken en dan is het zo al 3 uur s'middags..... en moeten we nog naar Tacoma/Seattle. We gaan snel richting Astoria en nu gaan we dan echt de brug over. De Garmin probeert me nog wel over de andere oever te sturen maar dat willen we niet. We willen gewoon over de brug de 101 volgen. En zo geschiedde:


De brug ligt hoog, en als je door het eerste deel bent kijk je uit over het tweede.... mooi hé?:


Net over de brug moeten we rechtsaf en dan ben je al in de staat Washington. De laatste die we deze vakantie bezoeken:


De route vanaf hier is fantastisch en voert door bossen en bossen en nog eens bossen en oh ja, water. Washington is mooi, erg mooi:
Ik geniet achter het stuur maar besef ook dat dit de laatste echte rijdag is....... jammer maar het is goed zo. We hebben een mooie vakantie gehad:


En Layla? Die valt als een blok in slaap:


Rustig aan komen we weer in bewoond gebied:


Halverwege kopen we in Aberdeen bij de Walmart nog wat speciale cortizonen zalf die we in Nederland zo niet kopen kunnen. Het spul is geweldig en o.a. Kilian gebruikt het nog wel eens voor zijn gevoelige huid.

Vandaar rijden we richting Olympia en wordt het alweer wat drukker. En zie, Seattle loert aan de horizon:


En mooie witte toppen, ik denk dat dit Mount Rainier is:


De camping is snel gevonden alleen zijn we pas rond 7 uur daar. En dan is er dus niemand meer. Avondregistratie is normaal hier maar de plek aanwijzing is niet echt duidelijk. gelukkig is er een nachtwaker en die assisteert ons en zo staan we nu 2 dagen op deze camping.
En de totale rijafstand? Die blijft echt gewoon op 5000,4 mijlen te staan. Mooi hé?:


Vandaag, maandag zijn we al druk bezig. De koffers zijn al grotendeels ingepakt, de camper bijna schoon en het is hier prachtig weer. De zon schijn en de temperatuur is 30 graden. Wat willen we nog meer?

Laters!

2 opmerkingen:

 1. Lekker Amerikaans ook die trolly in het hotel! Ziet eruit als een prachtige reis. Had wel gewild dat ik zoiets kon veroorloven! Lijkt me een prachtige maar ook dure trip...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Leonoor,

   Ja het is zeker niet goedkoop maar we hadden het niet willen missen. Als je buiten het seizoen gaat (lees zomermaanden) is het een stuk goedkoper dus misschien een tip voor jou?

   Dank voor de reactie!

   Greetz, Ronald.

   Verwijderen