maandag 18 juli 2011

16 Juli 2011 tweede deel

 Zo, daar zijn we weer. Inmiddels staan we op de Koa in Salinas Monterey. Die hadden nog genoeg plekken dus zijn we daar maar heen gereden. Wat zij ook hebben is goed werkend internet.... en da's wel zo aardig' isteravond was het echt kl**** met de bok, en wij waren niet de enigste die daarover ontstemt waren. Er stond gewoon teveel volk op de camping dat een te zware aanslag op het wifi netwerk pleegde.
Ik had de foto's gisteravond al voorbereid, dus daar komt het verslag:

Hallo luitjes,

Wederom netwerk/wifi problemen. Helaas..... internet is in de states bij lange na niet wat het bij ons thuis is. Ach, alles kan ook niet hetzelfde zijn.


De dag begint druilerig in SF:


Dit is de 2e dag en ik heb mijn buik vol van deze cahmping. Het is het allemaal net niet, en ik hoop dan ook dat de camping terug mailt. 'd morgens in ieder geval geen bericht.
We rijden dan ook naar SF op een vroeg tijdstip, rond kwart over acht. Ik weet een goede parkeerplek en wil ons er van verzekeren dat we de camper daar kwijt kunnen. Dan maar even wachten:


Onze parkeerplek. Kost wel even 55 dollar voor een dag.... maarf als ik 's avonds vertrokken was van de camping + de shuttlekosten was ik veel duurder uit geweest. Dus dit is voor ons de beste oplossing.
Shannon geeft Layla  nog gauw wat, we eten zelf nog een snack en gaan naar de pier 33 waar de Alcatraz Cruises zit. We stappen op de boot die om 10.30 vertrekt en ons naar Alcatraz gaat brengen:


Vanaf de boot richting Alcatraz:


Na een uitleg van een Ranger (niet verplicht, wel leerzaam) kun je op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Da's eigenlijk niet zo heel groot. Alleen het cellenblok gebouw heeft een audio toer in verschillende talen waaronder Nederlands. We lopen dan ook maar richting dat gebouw:


Daar heen lopend kom je voorbij een gebouw waar nog een kanon in staat. Alcatraz is voordat het in de eind 20' er jaren omgebouwd werd naar gevangenis een fort geweest dat dateert tot aan de Civil War (rond 1860). Vandaar de aanwezigheid van dit kanon:


Op weg naar boven kom je langs verschillende verblijven:


Nadat Alcatraz als gevangenis is gestopt in 1963 heeft men de boel eigenlijk laten verpauperen. Ook is het nog geteisterd geweest door brand(en) en is er het een en ander begin 70' er jaren gesloopt door de regering. Jammer, heel jammer. De charme is daarmee wel een beetje weg.
Als je nu omhoog kijkt zie je het meest karakteristieke gebouw van heel het eiland; het cellen gebouw:


Ook de grote watertank zie je vanaf hier goed:


Als je het gebouw binnengaat wordt je eerst de voormalige douchruimte ingeleid. Hier worden de audiosets uitgedeeld die je rondleiden door het gebouw. Dan ga je verder en kom je in de gangen die je veelal gezien hebt in menig film over Alcatraz. En eerlijk gezegd doet dat wel wat met je.
De plek is eigenlijk helemaal niet zo leuk, je voelt de akelige sfeer van het gevangenis-zijn best wel goed:


De cellen van binnen zoals ze er destijds uitgezien hebben. Sober, geen luxe. misschien een goed idee voor onze gevangenissen?:


Vanuit het gebouw kom je op de luchtplaats. Het was destijds een privilege dat je kreeg (als je geluk had en braaf was geweest); 2,5 uur per week even naar buiten....:


Het gebouw vanaf de luchtplaats. Ook goed te zien is het grote verval dat plaats heeft gevonden tot nu toe:


Een isoleercel. Brrrrr..... Daar wil je echt niet in zitten, zelfs niet even:


En wat typische dingetjes die een gevangene destijds ter beschikking had om de tijd door te komen:




De controlekamer van de gevangenis:


En het huis van " the Warden", ofwel de directeur. Ook dit is stevig in verval geraakt en is al voorzien van een hulpconstructie om de boel overeind te houden:


In het bestaan van Alcatraz als gevangenis hebben er 4 verschillende in dit huis gewoond inclusief hun gezinnen. Net als de bewakers en hun families, zij woonden hier in 3 flats / woningen echter zijn die in de 70' er jaren gesloopt en/of in verval geraakt. Over de puinhopen heen zie je mooi de skyline van SF:


De toer eindigd in de eetzaal, ook die zul je vast wel eens gezien hebben in de Alcatraz films:


We (Kilian en ik) lopen nog even naar het andere wind van het eiland waar het ketelhuis en de voormalige werkplaatsen staan:





En dan brengt de boot ons weer weg naar de kant. Het is mooi geweest!:


De kleine meid is vrij gemmakkelijk en geeft geen krimp:


Lekker, gauw naar de camper. Daar krijgt ze wat zodat we daarna rustig de reis voort kunnen zetten naar de camping. Langs de oceaan rijden we dan ook naar onze camping in Santa Cruz north Costanoa. Van donker weer naar wat zonniger over redelijk mooie wegen:




En dan komen we aan bij de koa:


Onze plek is tussen de vaste bewoners/werklui van de camping. men heeft hier verderop nog meer plekken voor dagjes toeristen:


En ons uitzicht. Het is zeker niet slecht:


De camping staat helemaal vol met veel weekendtoeristen die de grote stad
(lees san francisco) ontvlucht zijn voor even.
Zo, dat was het weer, morgen meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten