vrijdag 15 juli 2011

15 Juli 2011

Hoi allemaa,

Vandaag een kort  verslagje met foto's. We zijn erg laat terug en moeten nog eten en om nog iets aan de avond te hebben beknopt dus.

Ons uitzicht vanaf de camping, niet echt geweldig... och, het went:



Vanmorgen naar SF dus. De shuttle daar naar toe kost voor 4 personen maar liefst 48 dollar. Ze weten hier wel van nemen, liefkozend noem ik het al het "candlestick rip-off park"!
Gedropt in SF zien we gelijk al wat de charme van San Francisco:


Daarna zijn we richting de pier 33 gelopen waar we morgen naar toe moeten voor de cruise naar Alcatraz:



Daar aangekomen zie ik dat er ook parkeerplaatsen zijn en ook beschikbaar. We besluiten dan ook morgen vroeg daar naar toe te rijden. Ofschoon we pas om 10.30 rijden gaan we een stuk vroeger en wel rond 08.00 uur. Nog een 3e nacht hier trekken we niet omdat het gewoon eigenlijk een waardeloze camping is.

Zo kun je ook SF door, op een Segway:


De hele middag lekker rondgelopen en Fisherman's Wharf bekeken. De dag is eigenlijk te kort hiervoor maar aangezien we morgen de tour doen proberen we maar het meeste er van te maken.
Rond een uur of half 2 eten we wat in het SF hard rock cafe. Dat is een muzieksoort die bij 3 van de 4 gezinsleden erg prettig in het gehoor ligt. Het is er erg gezellig met behoorlijke luide muziek en video als achtergrond. Maar onze Layla heeft nergens last van en slaapt in deze herrie gewoon door:




Op Fishermans Wharf is nog 1 restant van de oude tijd te zien dat men als icoon uit de 40-50'er jaren heeft laten staan en gerestaureerd heeft. Het diende om treinwagons op zogenaamde "barges" te zetten. Dat laatste zijn eigenlijk gewoon platte schuiten met wat rails er op. Het werd in die dagen vrij veel toegepast:


Je kon er trouwens even lekker bij zitten, later op de dag heeft Shannon er zelfs even lekker Layla gevoed:


Er zat een muzikant die in de verte precies op een oom van mij leek, zelfs de snor toonde gelijkenis. Hij maakte trouwens leuke blues (de muzikant dan, niet mijn oom....):


Een stuk verder aan de pier heeft men nog wat restanten uit de 2e wereldoorlog neergelegd. Een onderzeeër en een zogenaamd liberty schip. Laatstgenoemde schijnt in varende conditie te zijn. Och, even leuk om samen met Kilian te kijken terwijl de dames zich om Layla bekommeren:



De beroemde zeeleeuwen zijn er vandaag niet.... ja, een stuk of 4 maar ik heb altijd plaatjes gezien dat het er helemaal vol lag met die beesten. Nou ja, vandaag maar niet dan:


Teruglopend richting oppikpunt van de Shuttle zien we een groep Engelse jongelui die als ware circusartiesten hun kunsten vertonen met een geweldige dosis humor. Wat eentje er doet is bijna griezelig te noemen; hij vouwt zich zelf als het ware op:


Toch knap van die jongen, of niet dan?

We zien op de terugweg verschillende keren de kabeltram vanuit verschillende positie's. Wat impressie's:




Bij terugkomst toch leuk om te zien dat we met 4 Cruise America campers bij elkaar staan:


Morgen weer meer!

Greetz, familie Halma.

2 opmerkingen:

  1. Fam Halma,

    Mooi man, ik zie dat jullie de Amerikaanse maaltijden ook goed te pruimen vinden.! Lekker VET haha, flink schuiven en van die glazen (lees emmers) cola erbij.

    Morgen alcatraz? zorg ervoor dat VOORAL JIJ (en Kilian ook) het bewijs bij je hebt dat jij daar niet hoort! Anders is de kans niet zo groot dat ze je vrij laten!

    Ik moest van oma trouwens zeggen dat je ook ff je mail moest checken;)...

    Groet van de familie hiero

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ronald en familie,
    Ben nog even jullie blog aan het door lezen van de afgelopen dagen onder de luifel in Spanje en zie dat jullie alweer in SF zijn,wat betekent dat het eind van jullie mega trip alweer rap nadert.
    Zo te lezen hebben jullie veel indrukken op gedaan die je ons (collega's) natuurlijk allemaal zult gaan vertellen.
    Het is hier in spanje nu 24:15u en het begint eindelijk wat af te koelen, dus tijd om naar bed te gaan.
    Willeke en ik wensen jullie nog een paar hele fijne dagen en een goede terug reis.

    Grtz, de brinkies

    BeantwoordenVerwijderen