zaterdag 26 maart 2016

Dag 6; Graceland!

Vandaag was een erg mooie dag voor ons Graceland bezoek. De nacht was wel koud maar al snel werd het warm. Al vroeg opgestaan ook, het was half 8 toen we er uit kwamen. Later echter bleek dat de klok nog een uur te vers stond en we inmiddels niet 5 maar 6 uur vroeger zijn t.o.v. Nederland. Wat ook betekent dat we gisteren niet om half 10 maar een uur eerder er in lagen...... kinder bedtijd!

Ook vandaag moeten jullie het doen zonder foto's... het internet is gewoon zwaar kut hier en onder de maat.

Toen we naar de poort liepen richting Graceland vanmorgen (het ligt pal naast de campground) kwamen we langs een mooie Airstream caravan. Al snel kwamen we aan de praat met de eigenaar die zich voorstelde als Wayne uit Canada. Een aardige vent die ons ook nog eens zijn caravan van binnen liet zien. 5 jaar had hij er aan gewerkt en het zag er zeker super uit. Hij vertelde ooit in Amsterdam geweest te zijn eind jaren 60. Nog even doorbabbelend wist hij te vertellen dat er nu 17 canadese caravans en camers stonden. Ik zeg: Like a invasion. Waarop hij zegt: They did it before....and lost. Een geweldige vent die me 3 keer de hand gedrukt heeft. Voor dit soort contacten doe je het toch?

Door de poorten van Graceland de tickets gekocht. De VIP tour genomen die je alles laat zien, inclusief zijn  vliegtuigen en collectie auto's. Ik wist niet goed wat te verwachten maar het is zoals een andere Nederlander tegen ons zei: "eerst moest ik niks van hem hebben maar na een bezoek 20 jaar geleden was ik om". Ik moet hem gelijk geven..... het is heel apart. Als eerste gaan we de shuttlebus in naar de overkant van de Elvis Presley boulevard want daar ligt het landgoed Graceland. Waar je denkt dag het een immens huis is kom je bedrogen uit... het is eigenlijk klein te noemen. Na binnenkomst door het halletje kom je in een mooie woonkamer. En zie je dat Elvis het zeker niet slecht had in die tijd. Een mooi huis met een inrichting uit die tijd. Een grote keuken achter in het huis als ook een extra slaapkamer. Boven mag je niet komen, dat is voorbehouden aan slechts enkele mensen op deze planeet. Dan gaat het naar de Jungelroom waar Elvis graag met gasten verbleef. Ook een mooie entertainment room en een tv room met 3 naast elkaar ingebouwde televisies maken het huis compleet.

Dan ga je buiten naar Vernon(zijn vader) zijn office, een apart deel waar zijn gouden platen hangen (een deel ervan) en je bent compleet overdonderd wat deze man allemaal gepresteerd heeft. Ook veel goede doelen die van hem veel hebben gekregen getuige de ingelijste cheques.

Daarna een ruimte met een deel van zijn kostuums, affiches, platen, you name it. Super!

En dan..... Meditation Garden. Hier liggen Elvis, zijn vader en moeder en zijn oma. De teksten op de stenen spreken duidelijke taal en ontroeren mij. Een bijzonder mens was het, dat is zeker. Hij ligt hier op een plek waar hij bij leven graag was. En het ligt er ook erg mooi, rustig op het landgoed tussen het groen.

De rest van Graceland the tour vind plaats aan de andere kant van de straat. Van zijn 2 vliegtuigen die je kunt bezichtigen tot aan een deel van zijn autocollectie die hier staat. Natuurlijk genieten wij daarvan alhoewel de uitgewoonde Cadillac cabriolet die buiten staat ons hart breekt..... man, wat zonde. Ik wil 'm wel meenemen, hoor ;)

Tussendoor eten we een lekkere cheeseburger in een van de eettenten hier. Die gaat erin als spreekwoordelijke koek, weggespoeld met een grote beker Sprite. Aan het eind van de dag worden er nog wat souveniers ingeslagen waaronder een t-shirt voor Layla en opa en een paar mooie cadillac-oorbellen voor Wanda. En dan is het goed.

Oh ja, in de middag ook nog naar de Sun studio geweest met een shuttle die een uurdienst draait. Sun heeft aan de wieg gestaan van Elvis zijn carrière en vele andere zwarte en blanke artiesten. Zelfs nu nog nemen bands hun albums op in dit piepkleine studio'tje. Overdag rondleidingen en s'nachts opnames. Zo gaat dat daar. Heb een 3-kwartier rondleiding gehad en dat was zeer vermakelijk. Had ik niet willen missen. Met toestemming overigens van Wanda die niet mee is geweest omdat Layla er ook niet in mocht. Onder 5 geen toegang. Geen nood, Wanda vond 't niet erg.

We hebben alle 3 genoten. Een mooie dag die we niet hadden willen missen. Zeker de moeite waard als je hier in Memphis bent. En het was ook nog eens een stralend mooie dag.

Top! morgen verder, dan gaat het nog een sstukje naar het Zuiden toe!

Latersss!

EDIT toch wat foto's kunnen uploaden!

De 4 graven in Mediation Garden:


Wanda en Layla voor "The King":


Ik voor Graceland:


En de wegrottende prachtige cabrio:


En de Pink Cadillac die later aan Elvis zijn moeder toebehoorde:


De Sun studio in Memphis downtown:


En ons schatje:


Tot laterssss!

3 opmerkingen: