woensdag 1 juni 2011

Wat aanpassingen

Hallo luitjes,

Toch wat aanpassingen moeten doen...... tot onze verbazing en zonder het te weten (jawel, het bestaat!) beviel onze dochter van net 19 op goede vrijdag van een klein meisje. Niet groot, 2200 gram maar wel kerngezond. En daar sta je dan.... hadden wij geen vakantietrip geboekt?

Van alles spookt er door onze hoofden, en na een week maar eens uit gaan zoeken wat en hoe. Naar het reisbureau eerst maar eens om daar uit te laten zoeken wat er kan en niet kan. Ikzelf heb sterke twijfels op dat moment. Na een dag weten we dat bij Air Berlin (waar we mee vliegen) toch veel mogelijk is. In eerste instantie gratis maar later blijkt er toch 112 euro betaald te moeten worden, meer denk ik voor de reservering voor de plek(ken) waar de baby tegen een vaste wand moet kunnen (je krijgt een soort babymandje als reiswieg). Ook mag er extra bagage voor haar mee alsook een kinderwagen. Onze hulp voor 3 dagen brengt ons op de goede weg door te melden dat haar zus 5 jaar in Amerika heeft gewoond en altijd met haar kids vanaf jongsafaan gevlogen heeft zonder veel problemen. Als ik Wanda dan ook vraag wat zij wil zegt ze; Waarom gaan we niet gewoon? Als we het nu niet doen, wanneer dan? Gelijk heeft ze!
Verdere aanpassingen zijn de hotels; omdat we nu met 5 zijn kunnen we niet in 1 kamer en moeten er 2 kamers geboekt worden. Bij de eerste nacht kan dat niet meer en moet er een ander hotel gezocht worden. Dat is geen probleem maar voor de 2 nachten na de campertrip wel. Dat hotel heeft geen extra kamers meer. Dan maar 2 nachten extra met de camper. In eerst instantie zouden we de hele trip dan opnieuw moeten boeken voor een veel hogere prijs (180 ipv 98 euro p/n. Da's 1300 euro meer!!!). Ga ik niet doen zeg ik, probeer dan toch 2 nachten extra. Ze gaan weer bellen en we krijgen na het weekeinde bericht. Eindelijk bellen zij dinsdag om te vertellen dat we tegen normale prijs (98 euro p/n) de camper langer kunnen krijgen. Kijk, dat is goed nieuws een een pak van mijn hart. Dan maar geen 2 dagen uitblazen in een hotel, gewoon 's morgens inleveren en 's avonds om 18.15 weer vliegen naar huis. Mooi toch?

Dus; we gaan! Het zal wat aanpassingen vergen maar als we daar allemaal voor gaan en onze moeite voor doen moet het geen probleem zijn. De camper is 5 persoons, en het slapen zal in de kinderwagenbak geen probleem moeten zijn.
Op dit moment probeer ik de trip in grote lijnen vast te zetten zodat we de reisafstanden weten. Het zullen er hoe dan ook toch gewoon een kleine 4000 kilometers gaan worden. We hebben ons goed voorbereid en nemen voldoende spullen mee voor de kleine meid.

Later weer meer. Nog 5 weken! Ik kan bijna niet wachten!

Grtz, Ronald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten