vrijdag 11 februari 2011

Voorpret!

Hallo luitjes,

Ik heb vandaag 11 Februari 2011 deze blog aangemaakt. Dit is de aanloop naar onze eerste grote vakantietrip die wij gaan maken ter ere van ons (Wanda en Ronald) 25-jarig huwelijksfeest. We gaan dan ook naar de Verenigde Staten!
Deze trip gaan we maken samen met onze kinderen Shannon en Kilian. Zij zijn resp. 18 en 16 jaar. Shannon zal tijdens de trip inmiddels 19 zijn. Wijzelf als 46 (Ronald) en 47 (Wanda) jarigen zijn daarmee jong genoeg om er een leuke en enerverende trip van te maken.

       

 

Inmiddels is de trip zover geboekt. We vliegen met Air Berlin naar de States. We zullen aankomen op Los Angeles Airport LAX. Daar zullen we dan eerst een nacht verblijven in het Marriott hotel. Dit is verplicht omdat we een camper gehuurd hebben bij Cruise America. Om die op te mogen halen moet je eerst 1 nacht in het land verblijven.


De trip zal door het zuid-westen van de states zijn. Vanaf LA richting Arizona via een stukje oud Route 66 naar de Grand Canyon, en vandaar richting Page, door Monument Valley, Capitol Reef, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Yellowstone, San Francisco, en vandaar via highway 1 langs de kust weer terug naar LA.
De voorlopig uitgezette route zal ongeveer 4100 kilometer rijden zijn. Dat is veel, maar als je wat zien wilt kan het bijna niet anders. Wel willen we 1 volle dag in San Francisco blijven om daar de mooie dingen zoals Fishermans Wharf en Alcatraz te zien. De route langs de kust zal 2 dagen kosten. Highway 1 is een van de mooiste wegen van Amerika dus een must om in de route op te nemen.
Dan zal de camper weer ingeleverd worden. Die dag en de dag erop blijven we in LA en wel in Santa Monica. Het hotel daar voor 2 nachten is het "Carmel by the Sea":


Wat we die 2 dagen precies gaan doen weten we nog niet. Het strand ligt om de hoek en LA is ook binnen handbereik. Gaan we nog over nadenken!

Een voorlopige route, opgesteld naar een reisverslag van internet:


Kaart gemaakt in Google Maps door R. Halma

Verdere details moeten nog uitgewerkt worden, onze trip zal er daarmee iets anders uitzien. Maar de route zal wel grotendeels gevolgd worden.
Met dank aan de blog van Sander en Marin: http://www.marisan.nl/reizen/usawest2007

Word vervolgd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten