dinsdag 2 augustus 2016

Dag 31 en 31 plus slotbericht

Hoi luitjes,

Pas zag ik dat we de afgelopen vakantie hier niet afgesloten hebben, en dat gaan we dus nu doen.

Op de vertrekdag vroeg opgestaan, ik meen iets na 4 uur. Gedouched, aangekleed en wat vooraf geprepareerd eten naar binnen gewerkt. Ontbijten ging niet lukken, te vroeg. Daarna met Layla een kar voor de bagage opgehaald. Daar kun je dan mooi in staan:


Voor de hotelkamer de boel opgeladen. Een mens sleept wat mee....:


De shuttlebus van het hotel stond al netjes klaar en na even op een medereiziger gewacht te hebben die zich had verslapen vertrokken we naar het vliegveld van Seattle:En het was nog best rustig zo vroeg in de morgen:


En dan moet je gewoon wachten op het boarden, en Layla maakt het allemaal niets uit:


Snel ga ik nog even naar de wc voor een grote boodschap, in een vliegtuig vind ik dat helemaal niks. Opmerkelijk is dat ze hiervoor in de States prima oplossingen hebben voor de zittende ouder die zijn kind even los moet laten. Daarvoor zit er een speciaal stoeltje aan de wand voor mij gemonteerd. Prima idee!:


En dan vertrekken we. Eerst een 5 uur durende vlucht naar Washington en wel Dulles airport. Daar maken we een tussenlanding van 1 uur en 10 minuten:


Vliegen met Layla is absoluut geen probleem. Spelletjes en een tablet zijn daarvoor prima geschikt om haar te vermaken. Ook zitten we dit keer met zijn drie├źn lekker naast het raam:


De landing op Dulles is er een uit het boekje, erg rustig en beheerst zet de piloot het toestel aan de grond. Daar blijkt dat we genoeg tijd hebben en rustig kunnen wachten op het boarden naar Amsterdam:


Die vlucht vertrekt netjes op tijd en al snel komt de eerste maaltijd langs. Och, je kunt er van vinden wat je wilt maar vies is het zeker niet:


Voor de kleine is er apart wat geregeld en ook dat is prima verzorgd:


Deze vlucht zal ruim 8 uur duren en ook hier bied de tablet uitkomst:


Het laatste deel van de vlucht is wel zwaar. We zijn moe, slapen is lastig en uiteindelijk loop ik naar achteren in het vliegtuig. We hebben een Amerikaanse stewardess die vloeiend Nederlands spreekt en in ons land gestudeerd heeft. Zij is de hele vlucht al extra zorgzaam voor Layla. Achter zitten nog wat mensen bij de dames die ook moeite hebben met slapen en de vlucht. Het is gezellig en we babbelen lekker over onze gezinnen en andere dagelijkse zaken. Erg gezellig en mijn beide dames slapen toch nog even.

We landen mooi op tijd in Amsterdam op Schiphol airport:


Al snel zijn we door de douane, het is vroeg (net voor acht uur s'morgens) en de douane is nergens te zien. Zo staan we  heel vroeg in een koud Nederland. Het duurt even voordat we de shuttlebus naar de parkeergarage te pakken hebben, een spraakverwarring tussen de chauffeur en mij zorgt voor een 25 minuten vertraging:


We worden afgezet in Badhoevedorp waar onze auto netjes klaar staat. We krijgen nog wat hulp bij het inladen van de bagage en dan is het vlug naar huis. Het rijden op de vaderlandse wegen is echt weer heel anders dan 4 weken Amerika. Maar je bent er ook weer heel snel aan gewend.

De dag is lang, en s'middags liggen we dan ook al snel een anderhalf uur te slapen in de huiskamer. De dagen daarna draait het al snel weer als normaal en zou je bijna vergeten dat je met zijn allen net 4 weken weg bent geweest.

Afsluitend; het was wederom een fantastische vakantie. Heel intensief, dat wel. We hebben 8000 km gereden wat niet niks is. We hebben voor het eerst een stukje van de Zuidkant gezien end at smaakt best naar meer. Ook de geschiedkundige dingen aan het begin maken dat ik daar nog wel meer van wil zien.
Het Noordwesten echter heeft een diepe indruk op zowel Wanda al op mij achter gelaten. De Redwoods en Sequoia's hebben daar wel voor gezorgd. Het NW is gewoon supermooi en prachtig in zijn ruwheid. Gaan we hopelijk nog een keer naar toe want het smaakt wel naar meer.

Ook is de rit zonder problemen verlopen. De camper deed het prima, en ook wij hebben ons prima vermaakt. Layla heeft ook deze keer genoten en is eigenlijk niet 1 keer vervelend geweest. Een echt reiskind dat ook nu nog praat over haar ervaringen in de vakantie.

Gaan we weer? Zeker weten! Wanneer? Tja, we zien wel.... eerst weer wat harde dollars genereren want het kost allemaal wel wat. Maar ook nu dubbel en dwars waar voor je geld.

Mensen, bedankt voor het volgens van onze trip. Dat wordt zeer gewaardeerd en geeft toch iets extra's aan je trip. We zouden het zo weer doen.

Laters!!

Wanda, Layla en Ronald Halma.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten