donderdag 4 juli 2013

JA!!!! We gaan nog een keer!

Hallo luitjes,

Ja, het is zover, het blog gaat gereanimeerd worden. Lang zijn we aan het tobben geweest om te kijken of het mogelijk zou zijn nog een keer terug te kunnen naar de States. Mijn persoonlijke wens was om in het jaar dat ik 50 zou worden nog eens terug te gaan. En vanmorgen was de beslissing daar.....

Ik ben lid van wat nieuwsbrieven en daar zit Travelhome ook bij. Al eerder zag ik wegbreng- en ophaal specials voorbij komen en vanmorgen was er weer een.... voor april 2014. De aanbieding eens doorgespit en al snel vonden we die best aantrekkelijk. Een Road Bear camper (die best vrij luxe zijn) ophalen in Chicago bij de fabriek en wegbrengen naar een locatie in het Oosten of Westen. LA en LV zaten erbij en LA leek ons wel wat. Snel met de werkgever (in de vorm van mijn ploegchef) overlegd of April 2014 zou kunnen als vakantie. Dat bleek geen probleem te zijn en tja, dan wordt het wel erg interessant om te doen. We hebben wel de zorg voor een kleintje van (dan) 3 dus heb ik goed met Wanda overlegd. Als chauffeur moet ik rijden natuurlijk zodat een groot deel van de behoeftes van kleine Layla voor rekening van Wanda komen. Zij vond dat geen enkel probleem en dus hebben we de aanbieding ingevuld en verzonden!

We moeten nu maximaal 3 dagen wachten om te kijken of onze keuze kan. Wij hopen natuurlijk van wel zodat we de reis voor kunnen gaan bereiden. De temperaturen zijn dan wel wat lager als bv in Juli maar ook dat vinden we acceptabel. Het land blijft natuurlijk een fascinatie op zich en dan maakt het niet uit of het 25 of 35 graden is. Het klimaat is over het algemeen lekker in de States als je de charts zo bekijkt: http://www.klimaatinfo.nl/verenigde-staten-van-amerika/

Terwijl ik dit typ zit ik alweer helemaal te chillen van plezier. Met een collega van mij had ik afgelopen werkcyclus een gesprek over dit soort vakanties. Hij kon zich de liefde die wij voelen voor dit fantastische land niet voorstellen en zou er nooit zo een vakantie voor over hebben. In tegenstelling tot ons die liever een vakantie hier opofferen om daar een jaar of 2 later zo een grote trip voor te mogen maken. Ik beleef nog elke dag plezier aan de 2011 vakantie en teer nog op de mooie momenten daar. Als ik een tv serie of documentaire voorbij zie komen die de gebieden laat zien waar je dan zelf geweest bent begint het direct weer te kriebelen..... Ook de foto's bekijk ik regelmatig en ook dan begint het spontaan weer te kriebelen. Wel, het geduld heeft zich beloond!

Als laatste; ook financieel scheelt dit een stuk..... waar we nu een all-in trip hebben die ex brandstof, campings en eten een 3500 euro kost was ik daar een maand later ongeveer 5 a 6000 euro voor kwijt geweest. Dat had ik al uitgezocht en ook waren we daar net mee bezig met het plaatselijke reisbureau.Dus dat scheelt behoorlijk, als eenverdiener moet ik alles opzij leggen voor die trip en dan is dat prijsverschil een prettige bijkomstigheid.

Oke mensen, we gaan ervoor! En hopen dat jullie ons weer gaan volgen want dat we de trip bij gaan houden staat natuurlijk vast!

Later!!

Ronald en Wanda Halma.

1 opmerking: